Varkenshouderij

Nieuws 1321 x bekeken 10 reacties

Duurzame rookworst bevat minder vlees

Unox produceert de lekkerste duurzame rookworst van Nederland. Dit blijkt uit de duurzame rookworstentest van Natuur & Milieu.

In totaal zijn twaalf rookworsten getest op duurzaamheid en smaak. Studenten food design van de HAS Hogeschool in Den Bosch hebben de rookworsten aan een smaakkeuring onderworpen. De duurzaamheidsscores kwamen tot stand met hulp van doorrekeningen van Blonk Consultants.

De Extra Magere Rookworst van Unox scoorde op de combinatie van smaak en duurzaamheid het hoogst. “Dit komt omdat er in deze worst minder vlees wordt gebruikt dan in de andere rookworsten”, aldus Sijas Akkerman van Natuur & Milieu. In een Nederlands huishouden komt 's winters gemiddeld een keer per twee weken rookworst op tafel.

Laatste reacties

 • gerjan slingenbergh

  Smaak en duurzaamheid zijn 2 totaal verschillende dingen, die kun je niet in een getal uitdrukken.

 • joannes

  Welke definitie van duurzaam hebben ze gebruikt? Er zijn er vele met zo´n abstract begrip. Het het woord waar je alles achter kan bedoelen en verbergen! Voor de marketing uitgevonden en dat zegt genoeg.

 • minasblunders1

  Petje af voor deze slimme gasten!

 • wouteruwland

  Wat een sneue figuren dat dit onder de vlag van een groen HBO hoort,
  Ga wat nuttigs doen!

 • Nieuwenhuizen,C

  Minder vlees en dus is het duurzamer? Wat zijn dan de andere ingrediënten die het dan veel duurzamer maken? Kortom; ben benieuwd hoe objectief dit onderzoek is uitgevoerd (lees via andere media dat vooral flexitariers (studenten) deel hebben genomen aan dit onderzoek..) . Ik refereer ook aan bijv. de vegetarische slagerij die menen dat ze een duurzaam product maken maar zie de ingredienten en dan kom je vooral uit op soja..Tja! Volgens mij is het verstandig om volgend jaar niet alleen rookworsten te kiezen van grote producenten maar ook streekproducenten. Zij maken rookworst op kleine schaal en soms is er juist meer aandacht voor het authentieke product: herkomst gegarandeerd die juist heel duurzaam kunnen zijn. Succes met dit HBO-waardige onderzoek (of..?)

 • dkamp

  minder VLEES!?

 • J@gertje

  Wie moet ik nu geloven?
  Volgens de Telegraaf stond de volvette rookworst van de Hema op de eertse plaats.

 • Bison

  Alleen afval gebruiken ze in die fabrieks worst,vet kraakbeen oren neuzen en meer van die troep en een dosis chemicalien om het goed te houden.

  Eet smakelijk.lOl

 • politiek

  Zit die troep nu in de rookworst van Unox of in die van de Hema. ?

 • Bison

  Take your pick

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.