Varkenshouderij

Nieuws 1185 x bekeken

Duitse varkensverwerking blijft dalen

Wiesbaden - De daling van het verwerkte aantal varkens door Duitse slachterijen heeft zich in het derde kwartaal versterkt voorgezet. Ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar zakte het aantal geslachte varkens met ruim 5 procent, ofwel een kleine 800.000, naar 14,4 miljoen.

Dat blijkt uit de nieuwe kwartaalsrapportage van het Statistische Bundesamt. In het eerste halfjaar beperkte de daling zich nog tot 0,8 procent. Volgens de statistici zijn zowel minder binnenlandse als buitenlandse varkens geleverd. Het aantal door buitenlandse leveranciers geleverde varkens daalde met krap 11 procent. Binnenlandse varkenshouders leverden krap 5 procent minder dieren. Het vleesproductievolume daalde in het derde kwartaal met 5,5 procent, ofwel 78.000 ton, naar 1,35 miljoen ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.