Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Duitse prijsdaling nog niet ten einde

Duitse slachterijen willen hun varkensprijzen vanmiddag met enkele centen per kilo verlagen.

De afzet van varkensvlees loopt minder goed. Het aanbod van vleesvarkens is volgende week wat kleiner dan deze week. Toen was het aanbod groot. Volgende week zijn er nog ruim voldoende vleesvarkens voor de afzetmogelijkheden van varkensvlees. Slachterijen hebben nog maar 2 volle slachtweken (week 49 en 50) voor de Kerstdagen. In de week voor Kerst (week 51) gaan zij al minder varkens verwerken. In week 52 en 1 vallen ook veel slachtdagen uit.

Laatste reacties

 • ikkethuis

  het ziet er naar uit dat de varkenshouders de komende feestdagen gaan betalen.

 • niet

  Derk je had de toon toch al een beetje gezet midden van de week zeggen dat ze omlaag gaan. Knap hoor!! Krijg je betaald door de slachterijen??? Het is toch vreemd weinig varkens en toch laten zakken, voer duur. En de varkenshouders werken weer voor niets!! Regel na regel nu weer 1 jan de zeugen moeten los lopen allemaal kostprijs verhogend en wat levert het ons op??? Varkens maar verkopen via teleporc weet je vooraf wat je beurt kun je ja of nee zeggen.

 • lamano

  Niet meer naar duitsland leveren!!!

 • lamano

  volgens mij kun je het beste bij VION zijn!! Tonnies schaam je!

 • BoB de Bakker

  Ik hoorde deze week dat verkoop in supermarkten als gevolg van de crisis begint te stagneren. Willen we de varkens volop kwijt dan zullen de vleesprijzen moeten zakken.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.