Varkenshouderij

Nieuws 1033 x bekeken 1 reactie

Duits castratieverbod uitgesteld naar 2019

Berlijn - Het Duitse biggencastratieverbod wordt twee jaar uitgesteld van 1 januari 2017 naar dezelfde dag in 2019. Dat staat zo goed als vast nadat de landbouwcommissie in de Bondsdag daarmee akkoord is gegaan.

De aanvankelijke termijn was in de sector op forse kritiek gestuit, daar al op eigen initiatief EU-wijd aan alternatieven voor castratie van biggen worden gewerkt. De zelf gestelde deadline voor afschaffing van de ingreep is 2018. Het wettelijke castratieverbod is onderdeel van een algehele herziening en aanscherping van de dierenbeschermingsparagrafen.

Eén reactie

  • gerstiroma

    in Duistland houd men toch meer van eigen regels en heeft men meer op met de eigen ondernemers dan in Nederland, daar moet men zo nodig altijd voorop lopen en hun eigen ondernemers op extra kosten jagen

Of registreer je om te kunnen reageren.