Varkenshouderij

Nieuws

Deense zeugenstapel stabiel

Kopenhagen - De Deense zeugenstapel ontwikkelt zich stabiel. De afgelopen maanden is sprake van een lichte groei, maar ten opzichte van de peildatum van een jaar geleden is het aantal zeugen nog steeds kleiner.

Dat meldt Danmarks Statistik. De statistici telden per 1 oktober 1,033 miljoen zeugen tegen 1,065 miljoen op dezelfde datum in 2011. Dat komt neer op een daling met 3 procent. Het aantal zogende biggen en varkens onder de 50 kilo is in het derde kwartaal eveneens gegroeid naar 8 miljoen. Ook ten opzichte van 1 oktober vorig jaar deed zich - een minieme - groei voor. De vleesvarkensstapel slonk ook in het derde kwartaal verder. In vergelijking met vorig jaar zakte het aantal met krap 0,2 miljoen naar 3,23 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.