Varkenshouderij

Nieuws 865 x bekeken 2 reacties

'Danish Crown te sterk voor overname Britse tak Vion'

Randers - De marktpositie van Danish Crown in Groot-Brittannië is te sterk om van de kartelbewakers vergunning te kunnen krijgen voor de overname van de koop gezette Britse Vion-fabrieken. Dat vermoedt Kjeld Johannesen, directietopman van het Deense vleesconcern.

"We willen graag blijven deelnemen aan de consolidering in de Europese branche. Maar ons marktaandeel in Engeland is totaal bekeken op een aantal gebieden al zo groot dat er puur vanuit het oogpunt van concurrentie grenzen zijn aan wat we kunnen overnemen", verklaart hij in dagblad Jyllands-Posten.

Het concern blijft niettemin wel op het aankooppad. Daarbij wordt volgens Johannesen primair gekeken naar de mogelijkheden in de vleeswarensector in Noord-, Midden- en Oost-Europa. De slachterijdelen van het concern zijn de afgelopen jaren door acquisities al genoeg gegroeid, vindt de topman.

Laatste reacties

  • joannes

    En zo verdelen de grote jongen de taart onder elkaar. Een boeket bedrijven die aan elkaar leveren met onderling (markt) prijzen! Dat geloof je toch niet! Ze hebben een obsessie om de gehele bedrijfs kolom te controleren en daar mee de markt te controleren. Af gekeken van de olie maatschappijen! Met deze vorm beheersen ze de gehele productie kolom en... de subsidie en vergunning stromen. De arme boeren die hun varkens of melk leveren (FC is ook zo ingericht) worden letterlijk en figuurlijk uitgemolken. Geen enkele kleine markt speler krijgt in deze omgeving een kans want met te lage grondstofprijzen en leverantiecontracten bij de ook dominate supers blijf alleen de slager of de speciaalzaak om de hoek als potentieel alternatief. EU is geen democratie; EU is een oligopoly met een hele dikke vinger in de politiek.

  • politiek

    joannes, je begint het te begrijpen denk ik hoe het werkt. Nu de ZLTO nog. ! Ik mag hopenlijk aannemen dat die er voor boerenbelang , vooral op de gezinsbedrijven zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.