Varkenshouderij

Nieuws 2 reactieslaatste update:20 nov 2012

Danish Crown geeft bonus voor uitbreiding

Randers - Danish Crown lanceert een financieel stimuleringsprogramma voor boeren die willen investeren in uitbreiding van de vleesvarkensproductie.

Doel is om de momenteel flink teruglopende verwerking op te krikken met 520.000 dieren. Daarvoor zijn stallen nodig met 260.000 varkensplaatsen. In aanmerking voor de financiële bijdrage komen leveranciers die nieuwe stallen bouwen en daarmee tot 8.000 vleesvarkens per jaar leveren. In dat geval wordt gedurende vijf jaar een toeslag van 2 cent per kilo uitgekeerd. Zeugenhouders die in verband met de overschakeling op groepshuisvesting overstappen op de vleesvarkensproductie en de biggenproductie staken krijgen 1 cent per kilo bovenop de vleesprijs. Voorwaarde is wel ook dat ze investeren in nieuwe stallen.

Laatste reacties

  • schoenmakers1

    een europa, en nederland is op zulke ontwikkelingen tegen?

  • John*

    haha ja inderdaad, wij geven met varkensrechten 5 cent bij per kg en daar bouwen ze bij en krijgen ze 2 cent toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.