Varkenshouderij

Nieuws 2165 x bekeken 9 reacties

Carrefour stopt met 'gecastreerd' vlees

Brussel - Supermarktketen Carrefour België verkoopt uiterlijk eind 2013 geen vers vlees meer van gecastreerde biggen. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt.

Carrefour is de vierde supermarktketen in België na Colruyt, Lidl en Delhaize die geen vers vlees van gecastreerde varkens meer verkoopt. Door de definitieve overgang naar niet gecastreerd pas over een jaar te plannen, geeft Carrefour de leveranciers de tijd zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Het bedrijf laat het aan de varkenshouders en de slachterijen over of er wordt gekozen voor mesten van beren waarbij er dan wordt gecontroleerd op berengeur in de slachtlijn, of te kiezen voor het gebruik van Improvac van Pfizer, het vaccin tegen berengeur.

Laatste reacties

 • joannes

  Zetten ze het gebruik van Improvac op het etiket? Dan kan de consument ook kiezen!

 • vanoverbekehenk

  3 euro voor het vaccin, geen probleem, je zal dat terugverdienen via de voederconversie.
  Zelf willen we niet vaccineren, geen probleem, de medewerker zal dat wel doen. Iedere maand een andere medewerker omdat hij dat niet meer wil doen.
  Zelf willen we der niet van eten, geen probleem, voor ons eigen slachten we een zeugje en de improvaccers verkopen we toch.
  Hoelang gaat het allemaal duren?

 • joannes

  Ooit is het bedacht om de groei niet af te remmen en chemisch castreren was dé uitvinding. Zo is het in Amerika gelanceerd en omdat daar eerst de gevolgen voor residu moeten worden aangetoond voordat iets verboden wordt zijn de boeren gretig gaan spuiten voor gewoon plat: voer efficientie. Wanneer impotentie of wat dan ook bij mensen een keer wordt gerelateerd zullen ze wel zoveel argumenten hebben dat geen rechter eea kan bewijzen. Daarom is het gewoon goed dat de consument op het etiket kan lezen of het wel of niet behandeld is. Dan kan hij zelf kiezen voor wel of niet baardgroei! Ik ben benieuwd hoeveel Pfizer aan donatie geeft aan Wakker Dier en de Dierenbescherming voor deze goudmijn!

 • veldhuize001

  Laten ze gewoon die biggen castreren want ongecastreert is niet (sorrie voor het woord) te vreten het stinkt de pan uit en die biggen lijden het minste bij zo jong mogelijk castreren, dat ze schreeuwen is niet daarvoor want pak maar eens een vrouwtjes big op die schreeuwt net zo hard.

 • keesgor1

  Ben ook van mening beter castreren, is al altijd zo geweest of denken ze onze voor ouders waren gek,castreren was dan ook nog mooi, dan zaten de hond en kat erbij om een lekkere hap en alles was opgeruimd . Vlees van niet gecastreerde varkens (beren) ruik je al zeven dagen in de wind ,(ook als gespoten is)heb ik geen zin meer in een lekker stukje vlees. tevens hebben we weer een chemisch goedje wat in mest op akker komt dan hebben ze hier weer iets op te mouwen.

 • boerkebrabant

  ook ik ben weer aan het casterenen gegaan, beren mesten lijkt leuk, maar dan moet je wel met oordoppen de stal in, de hele dag door is het een verkrachtingszaak. met alle ernstige gevolgen, zoals groeivertraging,beschadigingen en ernstige kreupele varkens aan toe. maar dat mag allemaal en een ingreep van 10 seconden waarna de biggen weer direct lekker melk gaan drinken niet! tussen gelijk hebben en gelijk krijgen zit veel tussen, maar ik weet uit ervaring dat ik gelijk heb. en dan heb ik het nog niet over de zeer moeizame afzet van het berenvlees, of zou het de dierenlefhebbers daar om te doen zijn?

 • zanden

  Konden we ons maar eens echt verplaatsen in wat het varken wil. We lijken dat niet te kunnen of niet te willen doen, maar we weten, varkens hebben net als wij mensen een ziel, een groepsziel in hun geval. Alle dieren met een bloedsomloop hebben een ziel. En dus net als wij bewustzijn en gevoel. Waarom geldt hier dan niet: wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet? Leg me dat eens uit.

 • joannes

  Natuurlijk boerkebrabant, het zijn de vegetaristen die de dieren bescherming en de PvdD gegijzeld hebben en hun ¨geloof¨ via een omweg en metafoor ¨diervriendelijkheid¨ politiek door drukken tot in allelei politieke organen. Het is de schuld van de luie, conformistische of zelfs corrupte wetenschappers die liever meebewegen dan een echte test en proef voor diervriendelijkheid te ontwikkelen. Castratie is eeuwenoud en wordt tot in dierentuinen toegepast. Waarom nu ineens de etische en pijn veronderstelling belangrijk zijn is de mega dwaling van die wetenschappers onder leiding van Pfizer die dacht heerlijk te kunnen verdienen aan 50% van de biggenproductie met chemische castratie en slinks via donaties de dierenbescherming en de PvdD voor hun kar hebben gespannen.

 • joannes

  Zanden met je vermeende respect voor het leven ga je compleet voorbij aan hoe de natuur werkelijk is opgebouwd. Beleid je geloof in je kerk en niet in een ander zijn bedrijf! De natuur is een omgeving waar eten en gegeten worden de basis vormt: dat is het respect wat je observeert wanneer een mens passief maar bewust kijkt en registreert. De mens maakt deel uit van dit geheel en heeft een omgeving gecreeerd waarin hij zijn prooi zelf kweekt. Daar is niets mis mee: niet etisch en niet sociaal. Je hebt gelijk dat geen mens wil doden of slachten omdat het een anti leven actie is die je het liefst zou uitstellen en daarom heeft men specialisten of beroepen in de economie. Het is dan ook ¨de luxe dwaling¨ waar je aan lijdt dat geen dier pijn moet lijden of geslacht dient te worden.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.