Varkenshouderij

Nieuws

Brits vleesbedrijf Cranswick draait goed

DRIFFIELD – Het Britse varkensvleesbedrijf Cranswick, één van de belangrijkste concurrenten van Vion, heeft in de eerste helft van het lopende boekjaar goed geboerd.

Cranswick zag in de periode tot eind september de omzet toenemen met 6 procent naar 518 miljoen euro terwijl de winst voor belastingen met 26,6 miljoen ruim 21 procent hoger lag.

Cranswick begint wel steeds meer de pijn te voelen van een krimpend aanbod aan varkens, wat ook dit bedrijf toeschrijft aan de komende Europese welzijnsregels, en de daardoor hoge inkoopprijzen. De onderneming onderhandelt daarom met haar grote klanten over prijsverhogingen. ‘’Bij die gesprekken wordt goede vooruitgang geboekt,’’ meldt directeur Adam Couch.

Cranswick heeft eerder dit jaar het vleeswarenbedrijf Kingston Food overgenomen. Verder is de capaciteit in de eigen fabrieken in Hull en Norfolk uitgebreid. Cranswick bouwt ook een fabriek voor het Engelse vleesproduct pasties in Malton, die op een steenworp komt te liggen van de bestaande Vion-baconfabriek in die plaats. Daarnaast meldt het Britse vleesbedrijf net in een tijd dat de vestigingen van Vion daar te koop staan ‘dat het verder wil uitbreiden met organische groei en acquisities.’

Ruud Peys

Of registreer je om te kunnen reageren.