Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Borging voederwaarde wordt gewaardeerd

Dronten - Varkenshouders vinden borging van de voederwaarde van het voer door onafhankelijke controle belangrijk. Dat blijkt uit een onderzoek door het onderzoeksinstituut Prosu Databased Marketing.

De onderzoeksresultaten zijn gebaseerd op 261 geënquêteerde varkenshouders. Van deze groep is 28 procent afnemer van een voerfirma die deelneemt aan Voederwaarde.nl. Tachtig procent van de varkenshouders vindt de onafhankelijke controle op voederwaarde belangrijk. “Dat sluit goed aan met de uitgangspunten van Voerderwaarde.nl”, aldus de initiatiefnemers hiervan. Voederwaarde.nl is een samenwerking van mengvoerbedrijven en boerenorganisaties (NVV, NVP en LTO). Doel is om de veehouder extra garanties op voederwaarde te bieden. Ruim 20 procent van de Nederlandse voerproductie is aangesloten bij Voederwaarde.nl.

Ook bleek dat 83 procent van de varkenshouders het belangrijk vindt dat hun voervoorlichter kennis heeft van de voersamenstelling en liefst 79 procent is het eens met de stelling dat de samenstelling van het voer de gezondheid van de eigen varkens bepaalt.
Voederwaarde.nl streeft na om een (inter-)nationaal erkend en eenduidige voederwaardesysteem in de markt te zetten met een garantie op voederwaarde.

Eén reactie

  • detelg1

    Tsja, jammer dat we zo veel vormen van voederwaarde waarderen hebben. De ene fabriek kent nog meer voederwaarde aan een grondstof toe als de ander. En de Schothorst maar roepen dat er veel meer inzit dan je eigenlijk denkt en zo dus lekker goedkoop kunt optimaliseren. Ew waarde is een berekende waarde die aangenomen kan worden op verschillende manieren. 1 ding is zeker. Goede voederconversie goede boer. Slechte voederconversie slecht voer. Heel simpel.

Of registreer je om te kunnen reageren.