Varkenshouderij

Nieuws 4593 x bekeken 3 reacties

Beurs verlaagt varkensprijs minder dan Duitsers

Doetinchem – De beursprijs voor varkens daalt voor volgende week met 1 cent per kilo. Levende dieren noteren daarmee €1,43 en geslachte varkens €1,78 per kilo.

De verlaging op de beurs valt lager uit dan de prijsdaling bij Duitse slachterijen. Duitse vleesvarkenshouders krijgen bij Duitse vleesbedrijven vanaf maandag met €1,80 per kilo 3 cent minder voor hun slachtrijpe dieren. Die forse prijsdaling is opmerkelijk. Het aanbod van vleesvarkens is niet al te groot in Duitsland en varkensvlees gaat bovendien goed van de hand. Duitse slachterijen pakken duidelijk marges terug ten koste van vleesvarkenshouders. Zij zeggen de afgelopen weken te veel verlies te hebben geleden en willen dat volgende week voor een deel compenseren.

De beursprijs voor biggen stijgt volgende week met €1,00 naar €38,00 per stuk. De Nederlandse Vakbond Varkenshouders noteert ook €1,00 hoger op €43,50 per stuk. Vleesvarkenshouders leggen weer vlotter biggen op, omdat hun vertrouwen in een herstel op de vleesvarkensmarkt over 4 maanden goed is.

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.