Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Afrikaanse varkenspest westelijk van Moskou

Moskou - De Afrikaanse varkenspest is ten westen van Moskou vastgesteld bij vier wilde zwijnen. De vier gevallen werden gevonden op 20 november tegen de grenzen van de oblasten (provincies) Tver en Smolensk.

Dit heeft de veterinaire dienst Rosselkhoznadzor bekendgemaakt. De eerste uitbraken van Afrikaanse varkenspest waren midden 2007 in het zuiden van Rusland en Armenië. Er duiken nog steeds besmettingen op en de ziekte is niet onder controle. De autoriteiten wijten dit aan het niet naleven van de voorschriften en veel kleinschalige varkenshouderij om te voorzien in de eigen vleesbehoefte. Deze varkens krijgen afval gevoerd en van hygiëne is geen sprake. Volgens schattingen van de Russiche autoriteiten gebeurt ongeveer 40 procent van de varkensvleesproductie in de ‘achtertuin’.       

Laatste reacties

  • Snel

    we moeten de regels qua schoonmaken en ontsmetten strikt blijven naleven en daar schort `t nog steeds aan bij transporteurs,boeren en slachterijen,je ook slachterijen waar de wasplaats een bron is van besmettingen.Een rol voor de NVWA of hebben ze oog kleppen op.

  • Flyinghollander

    Snel dit is in Rusland en als je er niet bent geweest, snap je dit inderdaad niet. Maar die regels hier zijn er wel op papier.

Of registreer je om te kunnen reageren.