Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Vlamingen laten vaker vlees staan

Brussel - Vijf tot zes procent van de bevolking in Vlaanderen en Brussel is ‘deeltijd vegetariër’. De helft van de bevolking wil het graag worden. Dat blijkt uit onderzoek van EVA naar aanleiding van de world veggie day op 1 oktober.

“Wij zien vooral het deeltijd vegetarisme opkomen. Daarbij beslissen mensen om bewust elke week meermaals vlees te bannen van hun borden. De redenen zijn uiteenlopend. In volgorde van belangrijkheid kun je stellen dat gezondheid, nieuwe smaken ontdekken, milieubescherming en dierenwelzijn de meest geciteerde motieven zijn”, vertelt Tobias Leenaert van EVA in de krant ‘Het belang van Limburg’.

In totaal eet 37 procent van de Vlamingen af en toe vleesvervangers. EVA stelde ook de vraag waarom mensen wél vlees eten. Op de eerste plaats staat “omdat het lekker is” met 56 procent, gevolgd door “uit gewoonte” met 47 procent en “ik ben zo opgevoed” met 46 procent.
Vegetarische producten vormen ook een steeds belangrijkere markt voor de supermarktketens. De Belgische supermarktketen Delhaize breidt bijvoorbeeld zijn vegetarisch assortiment uit met elf nieuwe producten. De supermarktketen heeft nu een tachtigtal vegetarische producten in de rekken liggen. Naar eigen zeggen niet zozeer voor de vegetariërs, maar veeleer op vraag van klanten die evenwichtiger willen eten. De verhoging van het aanbod heeft ook te maken met de steeds grotere diversiteit aan vegetarische producten.

Eén reactie

  • borgerbos

    Wie is EVA, dit is duidelijk een kwalitatief onderzoek, er wordt naar meningen gevraagd, dus krijg je sociaal wenselijke antwoorden

Of registreer je om te kunnen reageren.