Varkenshouderij

Nieuws 1925 x bekeken 3 reacties

Vion UK verliest 49 miljoen euro in 2011

Broxburn - Vion UK (Verenigd Koninkrijk), met vestigingen in Engeland, Schotland en Noord-Ierland, heeft een verlies geleden van ongeveer 49 miljoen euro in 2011. Dit meldt World Socialist Web Site.

De aanleiding voor dit bericht is de sluiting van de vestiging Hall’s of Broxburn in het Schotse Broxburn. De sluiting van deze locatie is gedaan binnen het reorganisatieprogramma ‘Balancing the Future’.
Hall’s of Broxburn slacht per week gemiddeld 8.000 varkens en be- en verwerkt deze. Daarnaast wordt ook pluimveevlees verwerkt. Het bedrijf verkoopt onderdelen van karkassen met been aan verwerkende bedrijven en vers voorverpakt vlees aan supermarkten. Het bedrijf produceert ook het typisch Schotse product Haggis en een grote range aan worstsoorten. Er is een logistieke afdeling met veertig vrachtwagens voor de distributie. In de locatie werken ongeveer 1.700 mensen, waarvan 1.150 in vaste dienst.   
Dat het financieel slecht ging op deze locatie bleek ook al eerder uit een bericht op de website van Vion UK zelf. Bij de aankondiging van de voorgenomen sluiting van Broxburn op 5 juli van dit jaar meldde Vion UK dat dit bedrijf dagelijks 100.000 euro verlies draaide. De definitieve sluiting is op 5 oktober afgekondigd, vanwege een wettelijke verplichting om drie maanden voor overleg met bonden en overheid aan te houden.
Over heel 2011 maakte Vion Food Group een winst van €14 miljoen bij een omzet van 9,5 miljard euro. Bij dit resultaat is geen opsplitsing gemaakt van de resultaten van Vion Food en Vion Ingredients. Ingredients is de grote geldmaker van de Vion Food Group.

Laatste reacties

 • joannes

  Hopelijk stopt het een keer dat geld over de balk gooien!

 • harrieke

  8000 varkens ,slachten en verwerken met 1700 man =4.7 varkens per arbeidskracht per week =1 per dag per man.
  Daar heb ik geen rekenmachine voor nodig om uit te tellen dat da niet uitkan!
  Probleem bij Vion zijn de vele stropdasjes die er zitten,stropdasjes die de problemen veroorzaken door domme overname,s en daar hebben ze dan weer andere stropdasjes voor nodig om ze weer op te lossen.

 • goco1

  Joannes :
  Als e nog over de balk ter gooien is ik denk alleen de gelatine geld(veel) verdient
  maar Vion meer en sneller verliest,alle overnames waren goe voor ergo directie en rvc

Of registreer je om te kunnen reageren.