Varkenshouderij

Nieuws 6462 x bekeken 13 reacties

Varkenshouder in de fout door failliet Family Farmers

's-Hertogenbosch - Een varkenshouder uit Helvoirt is veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 4.000 euro en een ontnemingsvordering van 6.000 euro, omdat hij in 2010 en 2011 niet voldoende varkensrechten had. De varkenshouder is slachtoffer van het faillissement van Family Farmers, waardoor hij financieel zo in de problemen is geraakt, dat hij er voor koos geen varkensrechten bij te leasen toen dat nodig was.

De varkenshouder verklaarde donderdag voor de rechtbank dat hij in de problemen kwam doordat Family Farmers hem niet meer betaalde. Hij kon door de contractuele verplichtingen die hij had aan Family Farmers moeilijk zijn bedrijfsvoering aanpassen. Als hij niet leverde aan het inmiddels failliete bedrijf moest hij volgens het contract "enorme boetebedragen betalen", maakte officier van justitie Marieke Schenk op uit het dossier.

De Helvoirtse varkenshouder heeft 120.000 euro tegoed van Family Farmers, en hij is niet de enige die een vordering heeft. De varkenshouder verklaarde dat hij moest kiezen tussen de verzorging van de dieren of het leasen van rechten. "Ik kreeg geen geld, dus ik kon de varkensrechten niet betalen. Ik heb voor dierenwelzijn gekozen. De dieren moeten eten en drinken."

Volgens het openbaar ministerie heeft de veehouder door zijn handelwijze een concurrentievoordeel gehad. Dat moet worden weggenomen door een ontnemingsvordering van ruim 6.000 euro. En daarnaast eiste het OM een boete van 4.000 euro voorwaardelijk. De rechter nam de straf over en rondde het ontnemingsbedrag af op precies 6.000 euro.

Laatste reacties

 • Biggemans

  Aan de schandpaal die Famaly Farmers mannen en hun afnemers.


  Ik ken 3 varkenshouders, 1 transportbedrijf en 1 DAP die door hun toedaoen FAILLIET zijn gegaan

 • Dereek

  Maar één van die Family Farmers mannen wint wel een prijs voor het lekkerste varkens van Nedeland!?

 • stiems2

  @ Jack
  Aan de schandpaal omdat je bedrijf failliet gaat?

  Ik ken niet alle feiten, maar zowel DAP als transportbedrijf is zeker niet failliet. Varkenshouders weet ik niet. Veel mensen hebben schade geleden door het faillissement, ik ben er 1 van. Maar het is wel errug makkelijk om achteraf te zeggen dat ZE het verkeerd hebben gedaan en JIJ vooral niet.

  Houd je bij de feiten.

 • Biggemans

  BESTE @ stiems2, als jij er één van bent hoef ik het je toch niet uit te leggen zeker ? Of wil je meer details weten over het tegoed van je collega's, en hun huidige situatie, na het debacle ?

 • RPG

  Naar verluid was het merendeel van de aandelen Family Farmers in handen van For Formers. Toen het niet meer ging vanwege de slechte prijzen hebben ze de boel laten springen. Als For Farmers er echt is voor de Farmers, dan hadden ze deze boeren niet moeten laten zitten. Investeren het geld liever in (buitenlandse) veevoederbedrijven. Kijken dan niet op een miljoen meer of minder.

  Piet

 • John*

  ??? het faillisementsverslag is gewoon op te vragen dan zie je precies hoe het allemaal zit i.p.v. hier allemaal halve waarheden te typen daar wordt niemand wijzer van. Het is alleen de grote vraag wie is er wel wijzer van het hele family farmers gebeuren geworden????

 • kalkar

  Jack breda en jonhny, zeg dan maar eens precies hoe het zit.Ben er wel nieuwsgierig naar.

 • joannes

  Het faillissements verslag staat op internet!

  Letterlijk: Eén van de crediteuren, DAP De Eenhoorn te
  Panningen, heeft het faillissement aangevraagd van zowel Family Farmers B.V. als Family Farmers Genetics B.V. Daartegen is geen verweer gevoerd.

  http://www.insolvensys.nl/Faillissementsverslag/Family-Farmers-Genetics-BV/she.12.71.F.V.02
  Letterlijk!
  De betreffende vorderingen werden verpand aan ABN AMRO Bank. Verpanding heeft plaatsgevonden in augustus 2011, derhalve enkele maanden voorafgaand aan faillissementsdatum. De curator onderzoekt of deze rechtshandeling al dan niet als paulianeus moet worden aangemerkt. De bank neemt zelf de incasso
  van de vorderingen ter hand.

  De ABN AMRO Bank heeft zich dus, wel of niet terecht, vooraan in de rij geplaatst waarop DAP de Eenhoorn het faillissement heeft aan gevraagd.

  Conclusie: de zaken liepen niet als gepland, de prijzen vielen tegen, de voerkosten liepen op, de bank werd nerveus en wilde zekerheden, de directie ging door de knieën, de overige crediteuren protesteerden, strijd, en ......dan maar een faillissement en stoppen die bleeder.

 • kalkar

  Hallo, ik vroeg dit aan Jack breda en onze grote vriend Johnny!

 • John*

  zelfde verslag, zelfde antwoorden.... family farmers mistte de veerkracht van een gezinsbedrijf en had geen eigen vermogen: gevolg in slechte tijden niet de mogelijkheid om liquide te blijven en dan is het exit! Voor elke zeug die je houd heb je 300 euro nodig om 2 slechte jaren te overleven. Bij een vleesvarken is dit ongeveer 30 euro.. Als je deze achter de hand hebt of weg kan bezuinigen op vaste lasten overleef je het dal en kan je weer profiteren van de volgende piek.

 • huisvader

  Wat een domme uitspraak va het OM wat nou concurentie voordeel , leveren aan een failliete afnemer heeft rest van Nederland niet gedaan , boete had mijns inziens door de rechter gematigd mogen worden al zien zij het los van elkaar .
  Over hoeveel rechten gaat en wat is het concurentie voordeel ?
  Hard gelag € 120.000,- verlies en dan dan zo'n uitspraak ook nog een trap in de rug , sterkte

 • de rolleman

  Puure maffia...afpersingspraktijken....gedwongen worden...aleen om geld...de arme man had geen keuze.....maar als hij de dieren niet te eten had gegeven kwam er op het nieuws...VEEHOUDER VERWAALOOST VEE.....dr is geen een boer meer die leeft......maar geleeft word je moet gewoon doen watze zeggen.....anders stoppen.!!!

 • B bob

  For Farmers is inderdaad ook met een kille sanering bezig om zo geld vrij te maken voor buitenlandse overname's RPG. Veehouders zijn voor de top van deze clan slechts nummers die met een muisklik verdwijnen uit de markt.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.