Varkenshouderij

Nieuws 3 reactieslaatste update:17 okt 2012

Tyson Foods gaat welzijn controleren

Springdale - Tyson Foods, de grootste Amerikaanse producent van vlees en gevogelte, gaat met een eigen controleprogramma het dierenwelzijn bij zijn toeleveranciers controleren. Het gaat om 12.000 bedrijven.

Tyson Foods verwacht dat er geen problemen met dierenwelzijn zijn, maar wil met het nieuwe controleprogramma (genaamd FarmCheck) het zekere voor het onzekere nemen. De controles op varkensbedrijven zijn inmiddels begonnen en zullen volgend jaar worden uitgerold naar de pluimveebedrijven. Er wordt onder andere gekeken of de dieren beschikken over voldoende water en voer, en hoe de veehouders met de dieren omgaan.

Eerder dit jaar klaagde de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie HSUS het bedrijf aan voor het afgeven van misleidende verklaringen over dierenwelzijn. Er doken toen filmbeelden op van één van de toeleverende varkensbedrijven, waarbij de dieren niet goed verzorgd zouden worden. Tyson Foods gaf in een reactie aan dat het gestopt was met het afnemen van vlees van het gefilmde bedrijf. Volgens HSUS zijn de controles op dierenwelzijn niets waard als ze worden uitgevoerd door het bedrijf zelf. Tyson Foods heeft aangegeven dat de controles uiteindelijk worden uitbesteed aan een externe partij.

Laatste reacties

 • joannes

  Transparatie komt steeds verder in de stal! Of ....... de klant wil meekijken, wil mee verantwoordelijkheid nemen, bij het productie proces! Marqt in NL en Whole Food Market in de US zijn ook bezig met meer inzicht in de processen.
  http://wholefoodsmarket.com/animal-welfare-faqs
  http://new.marqt.com/ zelfs de website lijkt een beetje op het grote voorbeeld met zijn foto´s en winkel inrichting!

 • B bob

  De oprichter van Marqt liep jaren rond bij 'Het grote voorbeeld 'Joannes.

 • B bob

  In the States zijn de dierenrechten organisatie's ook erg effectief bezig . Zo is mc.chemical bezig met het overschakelen naar dierwelzijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.