Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Toename MRSA onder Deense varkenshouders

Kopenhagen - In Denemarken was vorig jaar in 12,5 procent van de MRSA-besmettingsgevallen sprake van een infectie met het type dat bij varkens voorkomt (CC398).

Tegenover 2010 is daarmee sprake van een toename met 2,5 procent. Dat melden de veterinaire en voedselveiligheidsdiensten in hun nieuwe jaarlijkse rapport over het antibioticaverbruik.

Het aantal mensen dat met het varkenstype besmet raakte steeg van 109 naar 164, in de meeste gevallen ging het om mensen uit de varkenshouderij. Het totale aantal MRSA-gevallen bij personen steeg naar 1.292. Dat komt neer op een toename met 18 procent.
Los daarvan werden 80 varkensbedrijven op MRSA getest en 800 varkens in de slachterijen. Het besmettingsniveau op de varkensbedrijven (16 procent positief) is niet toegenomen. In de slachterijen bleek 44 procent besmet. Dat is meer dan in 2009, toen voor het laatst een dergelijk onderzoek werd uitgevoerd. Corr

Eén reactie

  • politiek

    De besmettingen in Nederland zijn altijds nog fors hoger als in Denemarken. Onduidelijk is dit of dit komt door de jarenlange onderschatting van de relatie forse antibiogebruik in de veehouderij naar de MRSA toe. Dat geeft weer gevolgen naar de veegerelateerde MRSA besmettingen ( ook in ziekenhuizen )

Of registreer je om te kunnen reageren.