Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Rusland voert inspecties Afrikaanse varkenspest uit

Moskou - De Russische voedsel- en warenautoriteit Rosselkhoznadzor heeft in de eerste negen maanden van dit jaar 108 inspecties op varkensbedrijven uitgevoerd in een poging om de Afrikaanse varkenspestepidemie te bestrijden.

De inspecties zijn uitgevoerd op bedrijven in de regio Krasnoyarsk in centraal Rusland. Hieruit bleek dat 25 bedrijven de veterinaire regels overtraden. Rosselkhoznadzor heeft de laatste maanden ook inspecties uitgevoerd bij 60 snelwegrestaurants. Hieruit bleek dat 56 restaurants de regels rondom de verkoop van vlees en het afvoeren van voedselresten niet naleefden. Ruim 500 kilo vlees is meegenomen voor nader onderzoek. Daarnaast zijn ook 2.926 transportwagens onderzocht op naleving van de veterinaire regels. Hiervan bleken 61 transportwagens niet te beschikken over de juiste documenten.

Rusland kampt al jaren met uitbraken van Afrikaanse varkenspest en krijgt de ziekte maar moeilijk onder controle, doordat bedrijven de preventieve maatregelen vaak niet of slecht naleven.

Eén reactie

  • Flyinghollander

    Of de regels worden wel afgekocht. De bariere in ons gebied is te koop. Jammer, dat ze het niet onder controle krijgen

Of registreer je om te kunnen reageren.