Varkenshouderij

Nieuws 725 x bekeken

Porcopol-verzekering gaat stoppen

Den Haag - De onderlinge verzekering voor varkenshouders Porcopol gaat stoppen. De activiteiten worden per 31 december 2012 beëindigd, zo is donderdagavond op een ledenvergadering van LTO-Nederland in Wijchen besloten. Porcopol is tien jaar geleden, op initiatief van LTO-Nederland, opgericht om zeugenbedrijven te kunnen verzekeren tegen de financiële gevolgen van de ziekte van Aujeszky.

Later kwam daar een verzekering bij tegen de kosten van leegstand na een ruiming wegens mond-en-klauwzeer of varkenspest. In al die jaren heeft Porcopol geen enkele schade hoeven te vergoeden. Betere bedrijfshygiëne, monitoring en herstructurering van de varkenshouderij hebben bovendien de kans op een uitbraak aanzienlijk teruggebracht. Daardoor is de belangstelling flink teruggelopen.

In 2006 waren er 119 leden, nu zijn dat er nog zeventig. De vakgroep LTO Varkenshouderij en de NVV voelen er niets voor pogingen om de verzekering nieuw leven in te blazen. Daarom is nu besloten het doek te laten vallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.