Varkenshouderij

Nieuws

Ook Noordrijn-Westfalen wil luchtwassers verplichten

Düsseldorf - Na Nedersaksen, wil ook de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen luchtwassers in stallen vanaf 2.000 varkensplaatsen verplicht stellen.

De verplichting gaat ook gelden voor bestaande stallen, tenzij het technisch onmogelijk is de filters aan te brengen.

Bij kleinere varkensstallen en pluimveehuisvesting wordt een filter verplicht als sprake is van schadelijke emissies, aldus het landbouwministerie van Noordrijn-Westfalen. De staleigenaren krijgen drie jaar de tijd om de maatregel om te zetten.

Buurdeelstaat Nedersaksen kondigde een dergelijke maatregel aan in juli. Varkenshoudersorganisatie ISN protesteerde daartegen en stelt zich er ook in het geval van Noordrijn-Westalen niet bij neer te willen leggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.