Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

LTO presenteert varkensfilm

Hardenberg - voorafgaand aan de LIV Hardenberg toonde LTO een promotiefilm waarin wordt verteld hoe de varkenssector zich de komende jaren ontwikkelt. Hoofdthema’s zijn dierenwelzijn, diergezondheid, milieu en acceptatie.

De film is gemaakt omdat veel varkenshouders behoefte hebben aan een richtpunt, een zogenaamde stip aan de horizon welke aangeeft welke kant het opgaat in de sector. In de film zijn loslopende zeugen te zien, diertransport en onder architectuur gebouwde stallen.

In de film wordt uitgegaan van verdere schaalvergroting, zij het met inachtneming van bovenstaande punten. Annechien ten Have legt uit dat varkenshouders zelf bepalen welke elementen ze overnemen uit de visie. "Op welke termijn veranderingen plaatsvinden hangt af van de ondernemer en het investeringsritme."

Eén reactie

  • Reactie verwijderd door een beheerder

Of registreer je om te kunnen reageren.