Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Franse varkensprijs daalt weer

Plerin – Op de Franse varkensmarkt Marché du Porc Breton (MPB) is donderdag weer 4,1 cent van de notering afgegaan. Bij de eerste veiling van deze week op maandag was de prijs al met 1,5 cent gedaald.

Daarmee is de Franse varkensprijs nu in drie weken tijd met 15,9 cent gedaald naar 1,576 euro per kilo, een niveau dat voor het laatst half augustus op de borden stond.

Het marktbestuur van de MPB denkt dat de activiteiten deze week te zwak zijn om een goede markt te ondersteunen. Meestal is de derde week van de maand ook de zwakste, onderstreept de MPB. De Franse varkensprijs weerspiegelt de ontwikkeling in andere Noord-Europese landen. "Alle tekenen die in augustus en september juist op een verhoging duidden staan nu de andere kant op en wijzen naar lagere prijzen’".

Eén reactie

  • joannes

    Wanneer er aan de derde week van de maand gerefereerd wordt lijkt het dat de consumenten minder consumeren. De economische crisis!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.