Varkenshouderij

Nieuws

Franse varkensprijs bijna 5 cent lager

Plérin – De notering op de Franse varkensveiling in Plérin is in één week tijd met 4,8 cent gedaald. Na een nog beperkte daling met 1,1 cent tijdens de sessie van maandag ging de varkensprijs in Plérin donderdag met 3,7 cent onderuit naar €1,687 per kilo.

"Dit is de eerste daling van betekenis sinds eind juli", concludeert het marktbestuur van de Marché du Porc Breton. De oorzaak ligt volgens de MPB in het grote aanbod. Donderdag werden 56.000 varkens meer aangeboden dan veertien dagen geleden, wat aansluit 'bij de directe noodzaak voor meer activiteiten bij de slachthuizen'. "De activiteit mankeert het aan dynamiek doordat de notering op de MPB, die op gelijk niveau ligt met die in Duitsland en Spanje, het voor de vleesbedrijven niet mogelijk maakt om concurrerend te zijn bij de export." Het marktbestuur hoopt dan ook dat de daling van de varkensprijs die dynamiek weer terug brengt in de sector.

Of registreer je om te kunnen reageren.