Varkenshouderij

Nieuws 819 x bekeken

Franse varkensprijs 5,5 cent omlaag

Plerin – De notering op de Franse varkensmarkt Marché du Porc Breton is deze week met in totaal 5,5 cent omlaag geduikeld naar 1,632 euro per kilo. De grootste daling van vier cent deed zich donderdag voor nadat maandag tijdens de eerste veiling van deze week al een daling met 1,5 cent was genoteerd.

In twee weken tijd is daarmee meer dan een dubbeltje van de notering op de MPB afgeschaafd. De Franse varkensprijs is daarmee weer terug op het niveau van eind augustus. Volgens het marktbestuur "geeft dat de fokkers een bitter gevoel. Het evenwicht dat we de laatste weken hadden bereikt is nu weer volledig zoek geraakt." Dat is vooral veroorzaakt door een sterke toename van het aanbod aan varkens, aldus de MPB. "Helaas komen deze twee achtereenvolgende weken met een dalende prijs op een ongunstig moment nu de vleessector net met haar afnemers aan het praten is over hogere verkoopprijzen."

Of registreer je om te kunnen reageren.