Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Duitse varkensprijs daalt 5 cent

Damme – De slachterijen in Duitsland zijn er vrijdag in geslaagd de varkensprijzen te drukken. De producentenorganisaties zagen geen kans de prijsdaling te voorkomen. De Duitse Vereinigungspreis daalt zodoende met 5 cent naar €1,85 per kilo.

Vorige week ging al 3 cent van de prijs af. Na de prijsdaling van vorige week nam het aanbod van varkens toe. Dat terwijl de slachterijen juist aankondigden minder varkens te willen afnemen, om zodoende een prijsverlaging af te dwingen. Dit versterkte de prijsdruk, waardoor de prijzen nu met 5 cent omlaag gaan. De huidige ontwikkelingen zorgen voor veel onzekerheid in de markt, stelt de Duitse organisatie van varkenshouders ISN.

Laatste reacties

  • mtsstiphout

    En wij maar praten over een beter verdienmodel, geen varken teveel en toch verlagen. Laat me niet lachen; nvv, lto v. doorn en consortern ze stonden erbij en keken er naar. Slachterijen hebben kleine ballen en vion helemaal geen.

  • joannes

    De recessie? Kunnen ze geen klanten vinden?

Of registreer je om te kunnen reageren.