Varkenshouderij

Nieuws 11 reacties

Duitse slachterijen wachten op groter varkensaanbod

Duitse slachterijen willen hun varkensprijzen graag verlagen om hun marges te verbeteren. Zij zeggen dat zij de afgelopen tijd miljoenen euro’s hebben verloren met de huidige varkensprijzen.

De opbrengst van varkensvlees compenseerde de hoge varkensprijzen volgens hen totaal niet. De Duitse varkensprijzen bleven afgelopen weken op een hoog niveau door een krap aanbod van vleesvarkens. Slachterijen wachten op een toename van de aanvoer om hun varkensprijzen te drukken. De aanvoer van biggen nam vier maanden geleden wel iets toe. Dat zou binnenkort voor een groter aanbod van vleesvarkens moeten zorgen.

Laatste reacties

 • info95

  4 maanden geleden daalden de biggenprijzen en gingen de kopers (mesters) wachten met opleggen om zo een nog lagere inkoopprijs te bewerkstelligen.
  Hierdoor hoopte het aanbod iets op, maar dit betekent niet dat er meer biggen waren. Dus nu ook niet meer varkens.

 • Dereek

  Inmiddels varkens -3 bij matig aanbod.

 • joannes

  De slachterijen moeten de leveringscontracten openbreken wanneer de varkens er niet zijn. Ze kunnen niet verwachten dat de boeren hen gaan subsidiëren!

 • martensDLD

  Zolang Julie leeren als Zij Brägen Dan heben en Krijgen Julie Niets te vertellen, Zijn de varkens boeren echt zo Dom ?

 • martensDLD

  zolang jullie blijven leveren als zij vragen,krijgen jullie nooit iets te zeggen,zijn jullie varkens boeren zo dom?

 • berenschot1993

  ja, alleen varkens zijn goed, wanneer ze aan het gewicht zijn. dus je kijkt bijna niet naar het aanbod. dus boeren zijn gewoon slim

 • John*

  zie het maar zo bij een stoelendans is er elke keer een stoel te weinig en iedereen doet zijn best om een stoel te bemachtigen. Als er precies genoeg stoelen zijn (en niet iedereen heeft dat in de gaten) wordt het nog een beetje spannend Maar als er een stoel over is maakt niemand zich meer druk. Als wij als sector het voor elkaar krijgen om elke dag 1 varken minder dan de vraag af te leveren zitten wij op rozen.

 • joannes

  Hou deze info in de gaten en je krijgt een idee van de markt ontwikkelingen! De eerste 6 paginas geven de meeste info. (varkens aanklikken en je krijgt een PP presentatie) http://www.pve.nl/pve?waxtrapp=vlmlPsHsuOnbPTEcBlBKHA&context=gfMsHsuOnbPTEA Het zegt natuurlijk weinig over de vraag en die wordt ook beinvloed door de realtieve waarde van de € voor de export en de consumptie in de EU die nu beinvloed gaat worden door de recessie. Maar wat ik nu zie is dat pagina 4 vermindering van aantallen met specifiek: -3% gedekte zeugen en - 0,1% gedekte gelten. De krimp zet dus nog door! Dat betekent dat er voorlopig lege stoeltjes blijven.

 • drientje

  Blijft toch een knap staaltje lef van de slachterijen om bij een krap aanbod de prijs te verlagen. Ga direct de opgegeven varkens afbellen, komt zo de zaterdagavond ook weer terug.

 • joannes

  Drientje ga er niet vanuit dat alle beslissingen uit vrije wil gemaakt worden! De meeste beslissingen worden gemaakt op het criterium: het beste alternatief! Misschien zijn die slachterijen nu wel de boeren aan het testen om zelf te overleven. Ze schrijven al over verliezen met de huidige prijzen en dat komt omdat ze of leververplichtingen hebben of goed betalende, lees snelle betalers, willen houden. Maar de snelle betalers zijn vaak ook diegene die de laagste kg prijzen neerleggen. Nu de druk bij hen gaat liggen moet je opletten dat ze jouw snel betalen. Daarmee loop je het minste risico! Ook slachterijen en verwerkers zijn kwetsbaar voor omvallen!

 • varkenshouder1

  Schrijf ook over de miljoenen die verdiend worden na de slacht. Daar hoor ik nooit niks over maar de fricandellen zijn bv meer dan 3 euro per doos duurder. Die doorberekening zit er dus wel degelijk in !!!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.