Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

De Oosthof start met 'Varkensschool'

Neede – Dierenartsenpraktijk De Oosthof richt een Varkensschool op. De school gaat onder meer een basiscursus geven in het Nederlands of Engels gericht op het personeel in de varkensbedrijven.

In de basiscursus worden de basisvaardigheden aangeleerd. De cursussen worden gegeven in kleine groepen van zes tot twaalf personen. Voor de ervaren varkenshouders en ondernemers wil De Oosthof de mogelijkheid bieden om in groepen bezig te zijn met de verbetering van de bedrijfsresultaten. De dierenartsenpraktijk spreekt van focusgroepen die zich richten op specifieke aspecten van de bedrijfsvoering en op uitwisseling van technische gegevens. De groepen worden begeleid door een vaste dierenarts en komen vier keer per jaar bij elkaar. De Oosthof start officieel met het initiatief tijdens de LIV in Hardenberg.

Eén reactie

  • B bob

    Reken maar dat vooral het effectief inzetten van medicatie erg goed behandeld zal worden door deze organisatie . Zou de nadruk niet op preventie moeten liggen en de Leerlingen van een Biologische Boer les moeten krijgen ? Dan zijn de aankomende werknemers/ondernemers op de echte toekomst voorbereid.

Of registreer je om te kunnen reageren.