Varkenshouderij

Nieuws

Biggenproductie VS daalt

Washington - De biggenproductie in de Verenigde Staten zal de komende maanden dalen. Dat blijkt uit de jongste varkenstelling van de USDA, het Amerikaanse ministerie van landbouw.

De komende drie maanden is de verwachting dat 2,85 miljoen zeugen biggen zullen produceren. Dat is drie procent minder dan een in dezelfde periode van vorig jaar. Voor de eerste drie maanden van 2013 is de verwachting dat 2,82 miljoen zeugen biggen zullen krijgen. Dat is één procent minder dan in de eerste drie maanden van 2012.

In de periode juni tot en met augustus kregen 2,89 miljoen zeugen biggen. Dat was 1 procent minder dan in dezelfde periode een jaar geleden. Het aantal grootgebrachte biggen per toom kwam uit op 10,13. Een jaar geleden lag dit aantal op 10,03.

De totale varkensstapel in de Verenigde Staten is vergeleken met drie maanden geleden gegroeid tot  67,5 miljoen varkens. Dat is drie procent meer dan drie maanden geleden. Het aantal fokvarkens; 5,79 miljoen stuks, is één procent kleiner geworden de afgelopen drie maanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.