Varkenshouderij

Nieuws

Beursprijs varkens daalt minder dan Duitse noteringen

Doetinchem – De beursprijs voor vleesvarkens is vrijdagavond minder gedaald dan de prijsverlagingen in Duitsland. Voor geslachte varkens daalde de prijs met 4 cent naar €1,82 per kilo. In Duitsland werden de prijzen onder grote druk van de slachterijen met 5 cent per kilo verlaagd.

In de afgelopen twee weken is het prijsniveau in Duitsland 8 cent per kilo gedaald. De beursprijs voor geslachte varkens daalde in deze periode met 7 cent per kilo. Levende varkens zakken volgens de beursprijs dit keer met 4 cent naar €1,46. Inclusief de prijsdaling van vorige week komt daar de prijsdaling over twee weken op 6 cent per kilo. De NVV volgde Duitsland vrijdagmiddag wel met een prijsdaling van 5 cent naar €1,80 per kilo.

De beursprijs voor biggen is met €1,50 gedaald naar 37 euro per big. De NVV verlaagde zijn notering vrijdagmiddag met 1 euro naar €43,50 per stuk. Vorige week hield de NVV de biggenprijs onveranderd, terwijl de beursprijs met 50 cent daalde.  Vion en DPP verlaagden hun biggenprijzen in de afgelopen week al met €1,50 naar respectievelijk 36 en 33 euro per stuk. De biggenmarkt ondervindt vooral veel hinder van een stilgevallen uitvoer naar Oost-Europa.

De beursprijzen voor slachtzeugen dalen met 1 cent naar €1,47 geslacht en €1,15 voor levend. In Duitsland blijft de Vereinigungspreis voor slachtzeugen onveranderd op €1,58 per kilo geslacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.