Varkenshouderij

Nieuws 9 reacties

Beurs verlaagt varkensprijs meer dan Duitsers

Doetinchem - De prijs voor geslachte vleesvarkens zakt voor volgende week met 3 cent naar €1,79 per kilo.

Die prijsverlaging valt 1 cent per kilo hoger uit dan die van Duitse slachterijen. Die haalden vrijdagmiddag 2 cent van hun noteringen af. Die kwamen daarmee uit op €1,83 per kilo.

Vorige week was de situatie omgekeerd. Toen daalden de Duitse varkensprijzen met 5 cent en de beursprijs met 4 cent per kilo. De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) volgt de Duitsers met een prijsverlaging met 2 cent naar €1,78 per kilo. De beursprijs voor levende varkens zakt ook met 2 cent naar €1,44 per kilo. Het aanbod van vleesvarkens neemt toe, nu de prijzen dalen. Desondanks nemen Duitse slachterijen het aanbod goed op.

Door de lagere varkensprijzen zakken de biggenprijzen ook. De NVV noteert 1 euro lager op €42,50 en de beursprijs zakt met €0,50 naar €36,50 per stuk. Op de biggenmarkt ontstaat een tweedeling. De afzet binnen de vaste koppelingen tussen vleesvarkenshouders en vermeerderaars loopt goed. Kleine koppels biggen voor export zijn niet of nauwelijks te verkopen.

Laatste reacties

 • ikkethuis

  hoe diep wordt dit dal?

 • bertes

  er zijn te weinig varkens, ja zal wel. wat zeker is, dat het voer gaat zakken. dan gaan de varkens prijzen al eerder onderuit. klopt elke keer.

 • varkenshouder1

  Bij mij zakt het voer allang, in de silo tenminste maar niet op de factuur !!!

 • John*

  4 maanden geleden moesten de biggen 10 euro goedkoper de deur uit.. dit voordeel hangt ligt nu weer bij slachterij... nu is de combinatie fokker mester weer goed koper dan een gesloten bedrijf en telt deze prijs weer!

 • BoB de Bakker

  Zakt de prijs een paar cent, beginnen de klaagzangen weer. Stelletje oelenwappers, bedenk wel dat dit jaar de opbrengstprijs al met meer dan 20 % is gestegen. En dat in een tijd van economische crisis!

 • zwbig

  prijs MAAR met 20 % gestegen en gaat binnenkort door de 2 euro grens!!!!

 • Jonas Brabant

  voerprijs is sinds januari dit jaar met 21,5 % gestegen!!! (niet om te klagen, gewoon een feitje)

 • BoB de Bakker

  laat nu je ondernemers capaciteiten zien en niet dat je een varkensvoerder bent!

 • John*

  als de varkensprijzen 20% stijgen mogen van mij de voerkosten nog wel eens 20% stijgen. toch even 10% extra marge :-D

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.