Varkenshouderij

Nieuws 1375 x bekeken 1 reactie

Besmet varkenvlees verkocht in Rusland

Moskou - Een partij bacon die eind september is verkocht is op een evenement in de Russische stad Tosno, nabij Sint-Petersburg, blijkt besmet te zijn met het Afrikaanse varkenspestvirus. Dat meldt de Russische voedsel en warenautoriteit Rosselkhoznadzor. Het virus is aangetoond nadat de bacon, geproduceerd door Lipetsk JSC Meat Master, is onderzocht in een laboratorium.

Volgens Rosselkhoznadzor is het de eerste partij vlees, besmet met het Afrikaanse varkenspestvirus, die er tussendoor is geglipt en bij consumenten terecht is gekomen. Ze benadrukken dat het eten van het vlees niet gevaarlijk is voor mensen. Men denkt dat het vlees uit andere regio’s in Rusland is geïmporteerd voor verkoop op het evenement in Tosno. De varkensbedrijven in de regio van het evenement worden gevraagd om de dieren te laten inspecteren op symptomen van Afrikaanse varkenspest.

Eén reactie

  • info140

    Dat krijg je er van als je het drukker hebt met belemmeren van de invoer van vlees uit de EU dan met het controleren van vlees in je eigen land!

Of registreer je om te kunnen reageren.