Varkenshouderij

Nieuws 1058 x bekeken 1 reactie

Belgische Boerenbond lanceert actieplan antibiotica

Brussel - De Belgische Boerenbond heeft een actieplan gelanceerd om het antibioticaverbruik in de veehouderij terug te dringen.

Om te beginnen wil de bond in overleg met dierenartsen, voerindustrie en geneesmiddelenindustrie het verbruik per bedrijf in kaart brengen. Grootverbruikers worden gestimuleerd hun verbruik te minderen en verder komen er handleidingen voor verantwoord toepassen van geneesmiddelen. De Boerenbond hoopt dat de overheid het initiatief ondersteunt.

Eén reactie

  • politiek

    Een moedig initatief van de Belgische Boerenbond. Hopenlijk gaat dat inderdaad ondersteuning vinden van de Belgische Overheid overheid daar. Mogelijk ook een idee voor de Nederlandse boerenbond de (Z)LTO. Een boerengroep die helaas nog maar over incidenten spreekt als er weer iets bekend wordt met groeibevorderaars. Dit in tegenspraak met de overheid die over vaste structuren spreekt. Beter zou zijn als de (Z)LTO ook opkomt voor de veiligheid en gezondheid van de Nederlandse Burger. 80 % antibioticavermindering in de veehouderij is een doel wat zonder meer haalbaar moet zijn. Geen excuses en geen gezeur over incidenten. Duidelijk zijn naar de achterban ! en naar de burger ! . . Denk aan gebruikte groeibevorderaars zoals salmeterol, salinomycine, carbuterol, aroparcine, calodamphenicol, clenbuterol, testosteron, virginiamycine, ethophon de nu in discussie zijnde stoffen zoals ractopamine, improvac en de pro hormonen die groeihormonen in het lichaam van het dier aanmaken, ( en zeer moeilijk aaantoonbaar zijn ) de bio-waters ? , en uiteraard de doodgewone antibioitica,s die naast genezend ook groeibevorderend werken. Nog gevoeliger is het gebruik van echte hormonen en beta agonisten in de veehouderij. Incidenten zijn het al lang niet meer . De veehouderij is al veel te ver doorgeschoten . Excuses , omdat er anders geen besteedbaar inkomen was op de boerderij is ook niet fair. Willens en wetens breng je hiermee de volksgezondheid in gevaar. !

Of registreer je om te kunnen reageren.