Varkenshouderij

Nieuws

Belastingambtenaren doorzoeken hoofdkantoor Tönnies

Rheda-Wiedenbrück - Dertig opsporingsambtenaren van de Duitse belastingdienst hebben gisteren een inval gedaan in het hoofdkantoor van vleesconcern Tönnies in Rheda-Wiedenbrück.

Dat meldt het financieel-economische magazine WirtschaftsWoche. Volgens een door het blad geciteerde concernwoordvoerder gaat het om 'fiscaal-juridische kwesties die gedeeltelijk teruggaan tot het jaar 2004.' Over deze zaken zou het concern al geruime tijd in gesprek zijn geweest met de belastingautoriteiten. Daarom toont de woordvoerder zich verbaasd over de plotselinge inval, waarbij niet alleen akten worden doorzocht maar ook wordt gesproken met het personeel.

Waarnemers zeggen tegenover WirtschaftsWoche dat de inval mogelijk ook verband houdt met de machtsstrijd van Tönnies-topman Clemens Tönnies met diens neef Robert Tönnies, zoon van de overleden broer van Clemens. Bijzonderheden over dat conflict kwamen eerder dit jaar naar buiten. Robert Tönnies zou met name de alleenheerschappij van Clemens Tönnies beu zijn. Beiden hebben een belang van 50 procent in het concern, de grootste varkensslachterij-onderneming van Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.