Varkenshouderij

Nieuws 538 x bekeken laatste update:31 okt 2012

Afrikaanse varkenspest onder controle

Moskou - De verspreiding van de Afrikaanse varkenspest in Rusland is op zijn retour. De laatste maanden zijn minder uitbraken gemeld dan daarvoor. Dat zegt het Russische ministerie van landbouw.

In oktober is geen enkele uitbraak van de ziekte gemeld bij het ministerie. Volgens de plaatselijke dierenartsen circuleert het virus nog wel onder wilde zwijnen. De Russische regio’s Volgograd en Tver zijn sinds deze week door het ministerie aangemerkt als zijnde vrij van Afrikaanse varkenspest. De Russische landbouwminister Nikolai Fyodorov is blij dat de ziekte op zijn retour is, maar blijft erop hameren dat maatregelen tegen migratie van de wilde zwijnen geïntensiveerd moeten worden. De bestrijding van de ziekte op commerciële varkensbedrijven zal in ieder geval tot het einde van dit jaar blijven doorgaan, zo zei de minister.

Of registreer je om te kunnen reageren.