Varkenshouderij

Nieuws 374 x bekeken 3 reacties

Vion betaalt extra toeslag aan Good Farming-star varkenshouders

Eindhoven – Vion betaalt deze week drie cent markttoeslag aan de Good Farming Star leveranciers. Het bedrijf wil daarmee zijn leveranciers aan zich binden.

Volgens inkoopdirecteur Peter van Balkom wordt er door concurrerende marktpartijen getrokken aan de Vion-leveranciers. Vion heeft het concept vorig jaar in een halfjaar tijd opgezet en streeft naar een vraaggestuurde productie met stabiele relaties met de toeleveranciers. Volgens Vion is er een aantal partijen actief in de markt die snel één ster vlees aan wil bieden.

Op termijn kan dit de positie van Vion aantasten. ”We accepteren niet dat onze inspanningen op deze manier om zeep worden geholpen”, aldus woordvoerder Marc van der Lee. ”Afnemers zien dat andere partijen opeens vlees met één ster tegen een lagere prijs aanbieden. Er ontstaat prijsdruk en zo wordt een zorgvuldig opgebouwd concept om zeep geholpen. We moeten dat niet willen met z’n allen”, aldus Van der Lee.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  john**

  marc van der lee spoort niet, dat vion nu die 3 cent extra moet betalen betekent dat het concept zeer succesvol is en wel degelijk meerwaarde wordt gecreeerd voor de deelnemers! I.p.v. naar de ander te wijzen misschien verstandig om eens te kijken waarom een andere partij de varkens beter kan betalen en goedkoper af kan leveren??? Behalve de boer werkt er in de keten niemand voor niets.

 • no-profile-image

  John van 29 januari. Als je je nu eens bekend zou maken, wil ik best een poging doen om het uit te leggen. Dan zien we daarna wel wie er wel of niet spoort.

  Marc van der Lee
  VION Food Group

 • no-profile-image

  mzjilszxprq

  kbNFJr xsugbffamsfq, [url=http://fnsihukaryfl.com/]fnsihukaryfl[/url], [link=http://esfplayhksgz.com/]esfplayhksgz[/link], http://oprvtdoecywe.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.