Varkenshouderij

Nieuws

Vereijken neemt productie kunststof over van Leenders

Beek en Donk - Stalinrichtingsbedrijf Vereijken Hooijer neemt de productie en verkoop van kunststof- en gietijzeren roosters over van Leenders roosters in Beek en Donk.

Het pakket dat Vereijken Hooijer overneemt betreft de productie en verkoop van de Vari+ beweegbare vloeren voor kraamhokken, de ProStep kraamhokroosters en de PolyPro biggenvloerroosters en daarnaast de gietijzeren roosterproducten. Vereijken Hooijer was al dealer van deze Leenders producten. De overname betekent voor Vereijken Hooijer dat het bedrijf een compleet pakket van stalinrichting produceert en aan kan bieden. “Onze klanten worden steeds groter en we kunnen nu de complete stalinrichting inclusief de vloeren leveren. Voor de afnemers is het prettig om met een leverancier te kunnen werken”, aldus directeur Gesiena Hooijer van Vereijken Hooijer.

Voor Leenders roosters betekent het dat het bedrijf de keuze heeft gemaakt zich te specialiseren in stalen producten, legt directeur Hans Leenders uit. Leenders blijft driekantsroosters produceren en richt zich verder op staalconstructiewerk. “Het is voor ons een strategische keuze. Met ook kunststofproducten er bij in ons pakket, moesten we te veel op verschillende paarden wedden. We willen ons nu focussen op stalen producten. Vereijken Hooijer heeft bovendien z’n marketing goed voor elkaar en voor hun is het voordeel dat ze straks de productie in eigen hand hebben,” aldus Leenders.

De overname van de kunststof- en gietijzer productie heeft voor het personeel van Leenders geen gevolgen. Over de overnamesom die met de transactie gemoeid is willen beide partijen geen mededelingen doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.