Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Tweede fase voor antibioticavrije ketens

Doetinchem - Het Innovatieprogramma Antibioticavrije Ketens gaat de tweede fase in.

De resultaten worden getest bij een grotere groep bedrijven. Het Innovatieprogramma Antibioticavrije Ketens is in 2010 gestart met tien varkenshouders. In de eerste fase, de 'experimenteerfase' zijn goede resultaten geboekt. In de volgende fase zullen de ervaringen op de experimenteerbedrijven worden getest bij een grotere groep, namelijk circa 40 bedrijven.

In de tweede fase zal verder gezocht worden naar oplossingen voor nog bestaande knelpunten zoals het realiseren van continue goed drinkwater, het verbeteren van de infectiebeheersing, het realiseren van de laatste moeilijkste stappen naar antibioticavrij en het realiseren van een goede inbedding in de keten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Tijdens een discussie/vergadering onlangs in ZLTO kantoor heb ik een vraag gesteld over inderdaad die eerste fase antibioticavrije ketens. Pas ervoor , begin dec. 2011 aan een medewerker van dat programma een vraag gesteld over welke vier of vijf antibioticamiddelen men zulke goede resultaten had. Die adviseerde de vraag te herhalen tijdens vergadering. Het antwoord was dat het een niet passende vraag was????? en dat ik een antwoord zou krijgen in de pauze. Mooi niet dus.??? Nadien heb ik die vraag herhaald per mail richting het programma , maar ik ben nog in afwachting van antwoord.??? graag dus een reactie met welke vier tot vijf antibioticamiddelen men zulke goede resultaten heeft, zodat ik dat ook kan toepassen in bedrijfsvoering, en hopenlijk veel collega,s maar ben open transparant. Het gaat immers niet allen om de directe gezondheid van de dieren maar ook om MRSA gevolgen ofwel de mens is niet meer beschermd tegen ziektes.

Of registreer je om te kunnen reageren.