Varkenshouderij

Nieuws

Tönnies stapt in vleesverwerking en -distributie in China

Rheda-Wiedenbrück - Het Duitse vleesconcern Tönnies wil in China in de verwerking van varkens en vleesdistributie stappen.

Dat onthult topman en grootaandeelhouder Clemens Tönnies in zakenkrant Wirtschaftswoche. Het concern wil samen met een Chinese partner in China beginnen. Daarbij mikken zij op de opzet van een landelijk net van bedrijven, waarmee ook vlees kan worden geleverd aan Duitsland.

”We willen de vleesdistributie in China op een nieuwe manier organiseren”, licht Tönnies toe. Momenteel wordt vlees in China via groothandelsmarkten over kleine slagers verdeeld die het in de meeste gevallen zonder koeling met de bromfiets ophalen.

Met de plannen is een fors bedrag gemoeid. De Chinese partner investeert 60 tot 70 miljoen euro. Hoeveel Tönnies erin steekt, laat de topman in het midden. Met het oog op het distributienet in China, ontwikkelt het Duitse concern in de hoofdvestiging in Rheda-Wiedenbrück een nieuwe verpakkings- en vrieslogistiek.

Of registreer je om te kunnen reageren.