Varkenshouderij

Nieuws

Recordaantal bezoekers zichtstallen

Overloon – In het afgelopen jaar hebben 100.000 mensen een varkensbedrijf met zichtstal bezocht. Stichting Varkens in Zicht spreekt van een recordaantal bezoekers.

Het netwerk van Varkens in Zicht bestaat uit achttien stallen waar iedereen het hele jaar door gratis en zonder afspraak varkens kan komen bekijken in een speciale kijkruimte. Doel is om de varkenssector beter zichtbaar en toegankelijk te maken.

”De varkenshouderij ontwikkelt zich snel, dus is het ook logisch dat veel burgers niet weten hoe de varkens op een modern varkensbedrijf gehouden en verzorgd worden”, zegt voorzitter van Varkens in Zicht Bennie van Til. De stichting wil komende jaren groeien naar 20 à 25 zichtstallen verspreid over Nederland. De bedoeling is om eerst de ’witte vlekken’ op de landkaart in te vullen, zodat in iedere provincie ten minste een zichtbedrijf is gevestigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.