Varkenshouderij

Nieuws

PRRS-project moeizaam op gang

Zoetermeer – Tot nu toe heeft een 25-tal varkensbedrijven in het noorden des lands zich bereid verklaard mee te doen aan het proefproject PRRS-beheersing.

Voor een statistisch verantwoord onderzoeksproject is echter deelname van zo’n 40 bedrijven vereist, waarbij de dekking in het gebied nagenoeg 100 procent moet zijn. Dat meldde PVV-secretaris Jos Jongerius tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van PVV en PPE.

Volgende week komt de stuurgroep PRRS bijeen om zich te beraden. Aan de orde is dan de vraag hoe men verder wil gaan met dit project. Een van de mogelijkheden die aan de orde komt is om het zoekgebied waarin deelnemers worden gezocht te vergroten. Ook wil men kijken in hoeverre er concessies kunnen worden gedaan aan de dekking in het gebied.

Een complicerende factor vormt de financiering van het project. Er is in principe geld gereserveerd voor een langlopend project. Maar door de onzekerheid over het voortbestaan van de productschappen is het niet goed mogelijk om lange termijnafspraken te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.