Varkenshouderij

Nieuws 206 x bekeken

Duitse varkensstapel blijft op peil

Wiesbaden – De Duitse varkensstapel blijft stabiel.

Dat constateert het Statistische Bundesamt aan de hand van de donderdag gepresenteerde resultaten van de landbouwtelling per begin november.

De zeugenstapel handhaafde zich ten opzichte van de mei-telling op krap 2,2 miljoen dieren. De varkensstapel als geheel groeide weliswaar met 2,5 procent naar 27,4 miljoen. Deze groei was echter een uitvloeisel van een veranderde registratiewijze, zonder welke van groei geen sprake zou zijn geweest.

De vleesvarkensstapel nam ten opzichte van mei toe met ruim 5 procent naar 11,8 miljoen. Het aantal varkenshoudende bedrijven daalde in die periode echter met 700 (ofwel 2,3 procent) naar 30.900. In vergelijking met november 2010 daalde het aantal met 2000 ofwel 6 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.