Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Duitse varkensprijs onverwacht fors hoger

Bonn – Duitse slachterijen verhogen hun varkensprijs vandaag geheel tegen de verwachting in met 9 cent naar € 1,55 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij. Zij worden daardoor gedwongen door een uiterst kleine aanbod van vleesvarkens.

Varkensvlees levert zo’n 4 cent per kilo meer op dan vorige week vrijdag. Door het krappe varkensaanbod dwingen Duitse varkenshouders, onder andere de Vereinigung, de slachterijen tot een veel grotere prijsverhoging. Daardoor brengen vleesvarkens in Duitsland 35 cent per kilo meer op dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dirk, notering onverwacht omhoog? Zie onze update van woensdag 18 januari.


  Boemerang
  18 jan 2012
  Varkensnoteringen lijken zich te gedragen als een boemerang. De frustratie bij de vleesvarkenshouders na de forse verlagingen van de afgelopen weken die vorige week een climax bereikte, lijken de boeren weer aan zet. Het aanbod is krap en een forse verhoging van de notering lijkt vrijdag a.s. reëel. De vleeshandel bekijkt het met argusogen. Vlees is niet te verkopen. Nee, natuurlijk niet. Vleesinkopers zijn de laatste maand op hun wenken bediend. Er werd geleurd met vlees en biedingen werden maar al te graag geluk gedaan. Dus heren, de basisprijs van de varkens fors omhoog. Misschien kondigen de slachterijen aan om minder te gaan slachten omdat invriezen onrendabel wordt. Bij volatiele markten worden alle registers open getrokken door beide kanten van de markt. Maar de macht trekt aan het langste eind en deze ligt nu bij de vleesvarkenshouders. Jan Bakker De Vries & Westermann B.V.

 • no-profile-image

  Tttt

  "Daardoor brengen vleesvarkens in Duitsland 35 cent per kilo meer op dan een jaar geleden".
  Wat is de relevantie van deze zin? Dit korte artikel (lees nieuwsflits, lees steeds dunnere papieren uitgave van AgD)bestaat uit slechts 4 zinnen, waarvan u een vergelijking aangaat die nergens op slaat, niet onderbouwd is en daarom terhalve niets toevoegd.
  -Wat speelde er begin 2011? Misschien kunt u uw archieven nog eens doorspitten daar het u aan parate kennis ontbreekt, voordat u met uw stemmingmakerij de indruk wekt dat het deze week toch zo'n vetpot is in de vleesvarkenshouderij.

 • no-profile-image

  De boeren zullen hun krachten moeten bundelen tegen slachters en uiteindelijk retail.
  Alle partijen hebben baat in de keten, alleen worden de boeren met grote regelmaat afgescheept met een negatieve baat.
  Dit is gezien de immense investeringen zeer onzakelijk en onfatsoenlijk. Er zal op korte termijn een verdeelsleutel moeten komen. Vergelijk het met een egalisatiefonds omdat anders de aanvoer zal gaan stokken en slachterijen en retail het lastig krijgen. Laat de cyclus nu eens plaatsmaken voor een correcte basis van zaken doen zodat de boeren ook voor 2013 en 2015 hun noodzakelijke investeringen kunnen doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.