Varkenshouderij

Nieuws

Britse varkensprijs blijft op peil

Londen – De Britse varkensprijs is gedurende de laatste twee maanden van 2011 op peil gebleven.

De gemiddelde notering van het varkensschap BPEX kwam in november uit op 147,41 pence (165 eurocent) per kilo, dat is ruim 2,2 cent meer dan in oktober en een goede 12,3 cent hoger dan een jaar eerder. Dat niveau kon ook in december worden vastgehouden waardoor de notering eind van het jaar zelfs nog iets toenam naar 147,85 pence per kilo. Dat meldt het varkensschap BPEX in haar maandoverzicht.

Volgens BPEX was de Britse varkensmarkt in de periode voor de kerstdagen goed in evenwicht. De vraag vanuit zowel het binnenland als van de exportmarkten bleef op een goed peil terwijl er door de hoge prijzen elders in de EU ook maar weinig redelijk geprijsd varkensvlees uit het buitenland beschikbaar was.

De Britse varkenssector bracht in november 830.000 vleesvarkens naar de slacht, 6 procent meer dan een jaar eerder. Verder voerde Groot-Brittannië in de maand oktober 30.000 ton vers en bevroren varkensvlees in, 8 procent minder dan in dezelfde maand in 2010. Denemarken, Duitsland, België en Ierland leverden minder maar Nederland, Frankrijk en Spanje konden de uitvoer van varkensvlees naar de Britse markt opvoeren. Daarnaast liep ook de invoer van bacon terug waarbij Denemarken en ons land als verreweg grootste leveranciers beide terrein moesten prijs geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.