Varkenshouderij

Nieuws 323 x bekeken

Zweedse varkensvleesproductie slinkt

Jönköping – De productie van varkensvlees in Zweden is in de eerste zes maanden licht gedaald naar ruim 125.000 ton. Dat is 0,7 procent minder dan in dezelfde periode van 2010.

In totaal kwamen 1,4 miljoen vleesvarkens aan de haak tegen ruim 1,41 miljoen vorig jaar. In het tweede kwartaal werden 4,2 procent minder vleesvarkens geslacht. In het eerste kwartaal was nog sprake van een groei met 2,2 procent, zo blijkt uit de statistieken van de rijkslandbouwdienst in Jönköping.

Waarnemers geloven dat de daling in het tweede kwartaal het gevolg is van het gebrek aan rendement in de varkenshouderij. Eerder dit jaar luidde de Zweedse varkenssector de noodklok, dat de concurrentie met de rest van de EU niet meer is vol te houden. De welzijnseisen zijn in Zweden duidelijk hoger, zo meent varkenshoudersbond Sveriges Grisproducenter.

Of registreer je om te kunnen reageren.