Varkenshouderij

Nieuws

Weer Britse varkenshouderij in opspraak

Yaxham – De Britse dierenbescherming RSPCA stelt een onderzoek in naar misstanden op een varkenshouderij in Yaxham bij Norfolk. Dat gebeurt op grond van illegaal opgenomen beelden van een plaatselijke dierenasiel. Ook de National Pig Association en het varkensschap BPEX kijken naar de omstandigheden op het bedrijf.

De RSPCA geeft het keurmerk Freedom Food aan veehouderijen die aan bepaalde eisen op het gebied van dierenwelzijn voldoen. Ook de fokkerij in Yaxham werkt onder het Freedom Food kwaliteitssysteem maar voldoet volgens de vrijwilligers van de Hillside Animal Sanctuary niet aan de eisen. Uit een eerste onderzoek van de RSPCA is gebleken dat de boer in ieder geval te weinig stro en ander materiaal voor de dieren beschikbaar stelt. Bovendien zouden op het bedrijf te veel kadavers liggen na een uitbraak van meningitis onder de dieren. De RSPCA stelt daarbij wel ‘zich zorgen te maken over het illegaal toegang verkrijgen tot een veehouderij waar kort geleden een ernstige ziekte heeft geheerst.’

Of registreer je om te kunnen reageren.