Varkenshouderij

Nieuws

Vergunning voor lozing restwater uit mestverwerking

Den Bosch – Waterschap Aa en Maas heeft een vergunning afgegeven voor het lozen van water uit een mestverwerkingsinstallatie in Heeswijk-Dinther.

Via de mestverwerkingsinstallatie van AquaPurga wordt varkensmest op bedrijfsniveau bewerkt. Het gezuiverde restwater van de mestverwerking mag voortaan op het oppervlaktewater worden geloosd. De installatie wordt begin oktober officieel in gebruik genomen.

Volgens directeur Jos Swart van AquaPurga is de mestverwerkingsinstallatie hiermee de eerste in Nederland die gebruik maakt van de vergunningen en daadwerkelijk het gezuiverde water op het oppervlaktewater gaat lozen. De installatie heeft een capaciteit van 25.000 ton mest per jaar of 3,5 kuub per uur.

De installatie is mede mogelijk gemaakt door het gebruik van innovatieve financiering via Mestpartners, waardoor particulieren fiscaalvriendelijk in de mestverwerkingsinstallaties investeren. Ook Coppens Diervoeding is partner in het mestverwerkingsinitiatief.

Het is de derde mestverwerkingsinstallatie in het stroomgebied van Waterschap Aa en Maas waarvoor een vergunning wordt verleend voor het lozen van gezuiverd water op het oppervlaktewater.

Of registreer je om te kunnen reageren.