Varkenshouderij

Nieuws

Varkenshouders in beroep tegen veroordeling

Lierop - Het varkens- en mestbedrijf VDB Agriservice en de eigenaars daarvan gaan in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank.

De twee ondernemers (vader en zoon) en het bedrijf kregen maandag voorwaardelijke gevangenisstraffen opgelegd en geldboetes van in totaal 130.000 euro. Daarnaast veroordeelde de rechtbank de twee eigenaren tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden.

De directeur van het bedrijf zegt geen andere keus te hebben dan tegen de uitspraak in beroep te gaan. “De rechtbank gaat uit van oude rapporten van de provincie, terwijl een andere rechter de provincie heeft opgedragen haar werk opnieuw te doen. We zijn het gewoon niet met de uitspraak eens, want de zaak is nog volop in behandeling bij de provincie.”

De directeur van het bedrijf zegt in antwoord op de vraag of hij niet naar het buitenland wil, dat hij dat niet uitsluit. Maar op dit moment is dat voor hem niet aan de orde. “Maar zeg nooit nooit.” In reactie op geruchten dat hij zijn bedrijf te koop zou hebben aangeboden, of mogelijk al zou hebben verkocht, zegt hij dat daar niets van waar is. “Er gaan zoveel cowboy-verhalen over ons bedrijf”, aldus de directeur. “Verkoop is absoluut niet aan de orde.”

Of registreer je om te kunnen reageren.