Varkenshouderij

Nieuws 175 x bekeken

VS-export varkensvlees stijgt weer

Washington – Exporteurs van varkensvlees in de Verenigde Staten hebben de opgaande lijn weer te pakken. In juni van dit jaar voerden zij wat minder varkensvlees uit, maar in juli is weer een lichte stijging te zien. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw.

De Amerikaanse uitvoer van varkensvlees kwam in juli uit op 169.500 ton. Dat is 3.700 ton meer dan in juni. Tot en met juli ging 1,25 miljoen ton Amerikaanse varkensvlees naar de wereldmarkt. Dat is 14,0 procent meer dan in dezelfde periode van 2010.

De 27 Europese lidstaten winnen wat terrein op de Amerikanen op de wereldmarkt voor varkensvlees. Zij voerden de eerste helft van dit jaar 1,48 miljoen ton uit. Dat is 18,8 procent meer dan in dezelfde periode van 2010.

Of registreer je om te kunnen reageren.