Varkenshouderij

Nieuws

Smithfield Foods rapporteert sterke resultaten

Smithfield – Smithfield Foods heeft het laatste kwartaal een operationele winst geboekt van 136,7 miljoen dollar (98,9 miljoen euro). De winst lag daarmee 21 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder.

De kwartaalomzet van het vleesconcern steeg 7,6 procent tot 2,6 miljard dollar (1,9 miljard euro). De resultaten worden gedreven door de Amerikaanse en Aziatische markt.

Het betreft het beste resultaat ooit. Smithfield Foods was volgens topman Larry Pope in staat hogere voerkosten door te berekenen aan de klant in de VS. In Europa en Mexico leidde een situatie die lijkt op een recessie tot margedruk, aldus Pope. De exporten naar Azië lopen daarentegen erg goed.

Smithfield Foods profiteerde van zijn verticale integratie. Waar andere bedrijven biggen moeten aankopen voor hoge prijzen, heeft Smithfield Foods ze voor het overgrote deel zelf in huis. Kleine smet op de resultaten van Smithfield Foods zijn een bedrag van 39 miljoen dollar (28 miljoen euro) die apart is gezet voor rechtszaken in verband met geuroverlast.

Concurrent Tyson Foods maakte eerder deze week bekend ondanks economisch ontij af te stevenen op het op één na beste resultaat ooit. Het bedrijf ziet goede verkopen van rundvlees en varkensbedrijf die mindere resultaten van het kippensegment compenseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.