Varkenshouderij

Nieuws

Praktijknetwerk ontwikkelt nieuw kengetal voor antibioticaverbruik

Heesch – Het praktijknetwerk antibioticagebruik en registratie bij varkens heeft een nieuw kengetal ontwikkeld voor het registreren en vastleggen van antibioticaverbruik op varkensbedrijven.

Dat meldt projectuitvoerder Erwin van der Wielen, van het adviesbureau Kewi in Heesch. Het kengetal ‘behandeldagen’ is het aantal dagen dat een dier of de dieren bloot staan aan antibioticabehandelingen. Volgens Van der Wielen kan dit nieuwe kengetal een goed alternatief gaan vormen voor het eerder ontwikkelde kengetal ‘dierdagdosering’. De dierdagdosering wordt in de praktijk als ingewikkeld ervaren en niet erg gebruiksvriendelijk. Ook zou er in bepaalde gevallen mee gefraudeerd kunnen worden.

Het praktijknetwerk presenteert op 27 september in Wijchen zijn resultaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.